Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Jótanuló Kirándulás 2021

Egy csodálatos nap

 

2021. június 9. A Jótanuló kirándulás napja. Reggel 8:00-kor indultunk el az iskola előtt váró busszal, Siófokra.  Az odavezető út jó hangulatban telt. Énekeltünk, nevettünk és rengeteg vicces történetet meséltünk egymásnak.

Első állomásunk a Fordított ház volt. Csoportokra bontva mentünk be az egyébként eléggé érdekes kinézetű kis otthonba.  Ahogy beléptünk az ajtón, már nehézséggel töltött el minket az, hogy megálljunk a lábunkon kapaszkodás nélkül!  Nagyon nehéz volt úgy közlekedni, hogy fél-oldalasan kellett mennünk. Rengeteg fényképet készítettünk a sok furcsa állású dologról és persze egymásról is. Nem hagyhattuk ki, hogy azokat a szenvedő pillanatokat ne örökítsük meg! J Megvártuk, míg mindenki kipróbálta, milyen az élet odabent.

Ezután összeszedelőzködtünk, és elindultunk következő célpontunkhoz, ami a Balaton- parton kezdődött egy kincskereső kalózhajón. Egy szép nagy kört tettünk a gyönyörű magyar tenger egy kis részén.  A Talizmán II. kalózhajó jött értünk, rajta egy jópofa kalóz úrral, akit Torkosborz kapitánynak hívtak. A hajóút nagyon jó hangulatban telt. A kedves kapitány úr rengeteg dologra megtanította a diáktársaimat, sok játékkal, kitüntetéssel és természetesen csellel. Mindenki a lehető legjobban érezte magát.

De ez még nem minden! Mikor itt végeztünk, és könnyes búcsút vettünk kalóz barátunktól, indulhattunk a moziba. Lehetett választani, ki milyen filmet szeretne megnézni . Az első opció a Tom és Jerry filmes változata volt, a második - amit én is néztem-,  pedig a David Copperfield rendkívüli élete volt.  Nem döntöttem rosszul. Tanulságos és figyelemfelkeltő film volt.

Mozi után összegyűjtöttünk egy jókora listát, ami arról szólt, mit szeretnénk enni a McDonald’s –ban. Amikor mindenki választott, szedtük a holminkat és elsétáltunk a gyorsétteremig. Mire odaértünk, elkészítették nekünk a rengeteg ennivalót. Helyet foglaltak a többiek, mi pedig segítettünk kiosztani mindenkinek az ételét.

Mindezek után elindultunk a buszra. A hazaúton már fáradtak voltunk. Átbeszéltük a közös élményeket, majd pihentünk egy jót. Seregélyesen ettünk még egy finom fagyit, majd végleg elindultunk haza.

Nagyon jól éreztem magam. Köszönöm pedagógusaimnak, diáktársaimnak és barátaimnak, hogy széppé tették a napom!         

 

 

                                                              Denkó  Zóra 8.a

2021.06.09.

GALÉRIA