Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Iskolalelkész

Kovács Dániel vagyok, Debrecenben születtem 1983-ban. 1987-1994-ig Svájcban éltem szüleimmel. Két öcsém van akik a legjobb testvérek a világon. Jelenleg Székesfehérváron élek csodálatos feleségemmel, Gabriellával és kislányainkkal, Dorkával és Pannával. Baptista családba születtem, sokat hallottam Jézusról, imádkoztunk, Bibliát olvastunk és sokat jártunk gyülekezetbe de, mint minden embernek meg voltak a saját bűneim, melyeket jól lepleztem a szüleim és a testvérek előtt is. Már jártam ifjúságira, amikor elkezdett érdekelni jobban a megtérés. Sok megtért, újjászületet fiatallal, időssel beszélgetve és mindenek előtt a Szentírást olvasva 1999-ben tértem meg bűneimből, elfogadva Jézus Krisztus keresztáldozatát.
Azóta szolgálom az én Megváltó URamat. Sok szolgálatban kipróbáltam magamat, mert szerettem szolgálni a gyülekezetben, de a legtöbb szolgálatom az ifjúságban volt. Elég fiatalon belekóstolhattam a vezetői szolgálatba - először, mint megfigyelő -, de 2001-től egy vezetői csapat tagjaként, majd 2005-2008 között ifjúsági vezetőként.

Közlekedés üzemviteli- szállítmányozó a szakmám, de a középiskola elvégzése után dolgoztam több területen is, összesen két évet, viszont elkezdtem érezni Isten hívását egy másik életforma felé. Ennek következtében felmondtam az állásomat, és beiratkoztam a Baptista Teológiai Akadémiára, ahol 2007 -  2012 között tanultam majd végeztem lelkipásztori szakirányon. 2011-től 2015-ig szolgáltam Egerben és 2012-ben avattak fel baptista lelkipásztornak. 2009-ben kötöttem örök szövetséget Tóth Gabriellával, aki hűséges, szerelmes feleségem.
A lelkipásztori elhívásom mellett van egy másik elhívásom is, ez pedig a fiatalok felé való szolgálat. Fontosnak tartom a fiatalok nevelését, oktatását az Igére, a jóra, a szentre, és megtérésre hívni őket, mert jobb fiatalon megtérni, mint egy életet bűnökkel terhelten végig szenvedni. Jézus szolgál a gyerekek felé és fiatalokat hív el a szolgálatba, akiket mi apostolokként ismerünk meg a Bibliából. Ha sok fiatal megtér és átadja az életét Krisztusnak - ahogy Pál is tette - akkor a gyülekezetek és az egyház is erősödni fog és nem utolsó sorban, erős országban élhetünk majd. Hiszen Jézus a 12 apostollal egy máig tartó mozgalmat hozott létre, ami nem más, mint a GYÜLEKEZET! A hitemmel, tapasztalataimmal, tudásommal és gyengeségeimmel (2 Kor 12:10) akarom szolgálni Jézust!

A székesfehérvári Baptista Gyülekezet egyik lelkipásztora vagyok és a seregélyesi iskola, mellet még Sárosdon és Velencén is iskolalelkész vagyok. Bibliaismeret órákat tartok és beszélgetek a gyerekekkel az lelki dolgaikról. Bátorítom és tanácsolom őket. 2015-ben érkeztem Fejér megyébe és azóta is örömmel végzem az iskolamissziós szolgálatomat.

 

 

Köszönöm a köszöntést, Véningerné Bognár Krisztina igazgató nőnek pedagógusnap alkalmából!
 
Remélem pedagógus voltam a szó eredeti jelentése szerint, mert nem vagyok igazi pedagógus csak teológus. Kiváltság volt idén is 18 osztályban tanítani a bibliaismeret tantárgyat és megosztani személyes élményeimet Istennel. Jézus Krisztusról tettem idén is bizonyságot, aki engem is megváltott bűneimből, helyrállított, vezeti az életemet a Szentlélek által.
Köszönöm a diákjaim visszajelzéseit is! Öröm volt olvasni őket. SDG!
Szeretném a diákok szüleit is köszönteni, akik a második félévben sokat segítettek a tanításban. A járvány helyzet miatt otthon maradt diákok és szülők közösen tanultak. Iden nekik ajánlom az engem ért köszöntéseket!
Köszönöm szépen a kitartást!
Szeretettel Dani bácsi ( a sulikban ez a nevem)

2020. 06. 08.