Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Névadónkra emlékeztünk 2019

Iskolánk az idei tanévben huszadszor köszöntötte névadóját többnapos rendezvénysorozattal.

A Farkas Gyula Napokat Bárkányiné Vohl Mária igazgatónő nyitotta meg ünnepi beszédével március 28-án, vagyis Farkas Gyula születése napján.

Ezt a napot a különböző művészeti ágak megismerésének szenteltük. A székesfehérvári Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárai és tanulói nem csak bemutatókat, hanem foglalkozásokat is tartottak fotó, grafika, tánc és zene témakörben. Táncosaik az iskola aulájában előadtak egy részletet Purcell: Dido és Aeneas c. művéből, mellyel előzőekben március 24-én léptek fel a székesfehérvári Szent István Művelődési Házban.

Ezen a napon 17 órakor kezdődött a „Kiss József” II. Gyermekkórus találkozó. A lepsényi, a polgárdi és persze a sárosdi tanulók egy hangulatos estét tölthettek együtt a színpadon és színpadon kívül. Minden kórus kis koncerttel készült, majd két közös művet énekeltek, bemutatva ezzel a zene egyesítő erejét. óriási élményt nyújtott hallgatónak és szereplőnek egyaránt, hogy a Sárosdi Önkormányzattól kölcsön kapott színpadunkon megközelítőleg 120 gyermek dalolt egyszerre.

Március 29-én délelőtt a téma egészségünk megőrzése volt. Az Egészségnap fontos eleme a tavalyi évhez hasonlóan most is a Sárosdi Tűzoltó Egyesület által összeállított sportvetélkedő volt. Ezzel párhuzamosan a sárosdi védőnők, Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai, a „Szegregált élethelyzetek felszámolása” EFOP-pályázat munkatársai előadásán tanulhattak a gyerekek a hétköznapi veszélyekről és azok elkerüléséről vagy orvoslásáról. Az alsó tagozatosok ellátogattak egy sárosdi méshészetbe, ahol méhészeti eszközöket ismerhettek meg. A felső tagozatosok egy interaktív játék során kreativitásukról is számot adhattak. 

A délután a verseké volt, az alsó és felső tagozaton is Szavalóversenyt rendeztünk, melyen már az előző este megérkezett kolozsvári vendégtanulók is részt vettek.

Kora délután téglási vendégeink is megérkeztek. Testvériskoláink tanulóit a sportcsarnokban tudtuk éjszakára elhelyezni. A kolozsvári tanulók három, a téglási tanulók kettő éjszakát töltöttek nálunk, élvezve a csarnok adta lehetőségeket és néhány mostani és volt diákunk társaságát.

A szombati napon (március 30.) a Farkas Gyula Emlékversennyel névadónk munkásságára emlékeztünk. Ismét ellátogatott hozzánk a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium csapata. Velük mérte össze tudását a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum , a téglási II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a sárosdi iskola tanulóinak csapata, csapatai. Délelőtt természettudományi feladatlapot töltöttek ki, délután pedig az előre megadott kiírás szerint jelenetet adtak elő.

Délután nagyon hosszúra nyúlt Gálaműsorunk, melyen a szülők, gyermektársak és más érdeklődők is megnézhették az iskolák által összeállított jeleneteket, valamint a Farkas Gyula Napok programjaihoz kötődő irodalmi, zenei műsorszámokat.

A rendezvénysorozatot egy jó hangulatú diszkóval zártuk.

Köszönet illeti támogatóinkat, akik önzetlenül anyagi, tárgyi vagy bármilyen tevékenységgel segítették a programok lebonyolítását. Hasonló köszönet jár az Iskola dolgozóinak, és nem utolsó sorban az Iskola diákjainak is. Ez a három alappillér sikeressé tette a 2019-es Farkas Gyula Napokat.

                                                                               A Farkas Gyula Napok  szervezői