Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Intézményi protokoll 2021

 Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a holnapi naptól, azaz 2021.november 4.-től újabb intézkedések lépnek életbe iskolánkban. A tanulóknak az intézménybe lépéskor a szájmaszk használata kötelező, valamint a közösségi tereken, folyosón, aulában is.
 
Az osztályteremben nem kötelező, de ha valaki ott is szeretné használni, akkor megengedett.
 
Szülő csak előre egyeztetett időpontban léphet be az intézménybe, szájmaszk, kézfertőtlenítés és hőmérséklet mérést követően.
 
Beteg gyermeket ne hozzanak iskolába, ha valakin a nap folyamán érzékeljük a betegség jeleit, akkor őt az elkülönítő helyiségbe visszük, ezt követően értesítjük a szülőt, gondviselőt!
 
Kérem Önöket, hogy a KRÉTA rendszerben kiküldött módosított protokollt olvassák el figyelmesen!

 

 

Farkas Gyula Baptista Általános Iskola és Óvoda  2021.november 4-től érvényes intézményi protokollja

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, Gondviselőket, Hozzátartozókat, hogy intézményünk  megalkotta intézményi protokollját, melyhez kérjük szíves együttműködésüket a zavartalan munkavégzés érdekében!


Iskolára vonatkozó szabályok

  1. Az intézmény egész területén biztosítjuk a folyamatos fertőtlenítést, az osztálytermek, közösségi terek állandó szellőzését.
  2. Csak egészséges tanuló érkezhet és tartózkodhat az intézmény területén!
  3. Szülők/gondviselők/hozzátartozók az intézmény épületébe nem léphetnek be, kivéve előre egyeztetett időpontban.Belépéskor kötelező a szájmaszk használata, kézfertőtlenítés és testhőmérséklet mérés!  A személyes találkozásra az erre a célra kijelölt helyen van lehetőség! Az intézmény elérhetősége: 06 25/509-370, +3620/3796874, igazgatónő:+3620/4785270
  4. Az intézmény területére történő belépéskor mindkét bejáratnál vírusölő kézfertőtlenítőt helyezünk el, melynek használata kötelező! Szájmaszk használata a közösségi tereken, mosdókban , folyosókon, aulában kötelező az intézmény dolgozóinak és tanulóinak köegyaránt  2021. november 4-től a visszavonásig!!
  5. Az intézményen belüli csoportosulások elkerülésének érdekében a reggeli érkezést követően az alsó tagozatos tanulók az aulában sorakoznak. A felső tagozatos tanulók a konyha felőli bejáraton keresztül a belső udvaron sorakoznak – rossz idő esetén azonban az ebédlő előtti aulában. Az intézménybe lépéskor a saját szájmaszk használata kötelező! A tanítási órákon nem kötelező egyenlőre a szájmaszk, de egyéni belátás szerint van rá lehetőség!
  6. A tanórák közötti szünetekben az alsó tagozatosok a lift melletti  kijáraton keresztül közlekedve a belső udvar alsó tagozatos részén, a felső tagozatosok a belső udvar hátsó bejárati részén tartózkodnak. Rossz idő esetén az osztályok az intézményen belül kijelölt helyen töltik a szünetet.
  7. Az intézmény minden nap 7 30-tól ügyeletet biztosít.
  8. Tanulóink ebédeltetése az ebédlőben a  kifüggesztett, és osztályfőnökök által ismertetett időrendben és módon történik.
  9. Testnevelés órákat időjárás függvényében a tornapályán, a tornacsarnokban, tornaszobában tartjuk.. Ehhez szükséges felszerelés: hosszú ujjú alsó-felső melegítő, póló, rövid nadrág, tornacipő. Az osztályok keveredését mellőzve, a távolságtartást figyelembe véve oldjuk meg.
  10. Váltócipő használata minden tanulónak kötelező!
  11. Az úszásoktatást az első félévben a 4. és 7. évfolyamosoknak szervezzük meg.
  12. Az intézményi parkolót csak az intézmény dolgozói használhatják.
  13. A szülői értekezleteket az arra kijelölt időben, az aktuális járványügyi szabályozásnak megfelelően tartjuk meg.
  14. Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon marad, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
  15. Minden hiányzás esetén – beleértve a fertőzés gyanúját is – a szülő az e-Kértán vagy telefonon keresztül 09 00 óráig köteles értesíteni az osztályfőnököt.
  16. Beteg tanuló esetén megtörténik az azonnali elkülönítés az arra kijelölt helyiségben, a szülő és a háziorvos értesítésével.
  17. Az intézmény területére:
    • az ott foglalkoztatott személyen,
    • a gyermeken, illetve tanulón,
    • a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából,
    • az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen kívül más személy nem léphet, csak előre egyeztetett időpontban!

 

Sárosd, 2021.november 3.

 

                                                                                  Tisztelettel: Véningerné Bognár Krisztina

                                                                                                                 intézményvezető

 

Letölthető PDF formátumban

CSATOLT DOKUMENTUMOK