Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Intézményi protokoll 2020

A Farkas Gyula Baptista Általános Iskola járványhelyzettel kapcsolatos intézményi protokollja!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, Gondviselőket, Hozzátartozókat, hogy iskolánk a járványügyi helyzetre vonatkozóan megalkotta intézményi protokollját, melyhez kérjük szíves együttműködésüket a zavartalan munkavégzés érdekében!

  1. Az intézmény egész területén biztosítjuk a folyamatos fertőtlenítést, az osztálytermek állandó szellőzését.
  2. Csak egészséges tanuló érkezhet és tartózkodhat az intézmény területén.
  3. Szülők/gondviselők/hozzátartozók az iskola épületébe nem léphetnek be, kivéve előre egyeztetett időpontban. Az intézmény elérhetősége:0625/509-370, +3620/3796874, igazgatónő:+3620/4785270
  4. Az intézmény területére történő belépéskor mindkét bejáratnál kötelező kézfertőtlenítő és a szájmaszk használata!
  5. A Kormány 431/2020.(IX.18.) rendelete értelmében 2020. október 1-től az intézményben dolgozók és tanulók testhőmérsékletét kötelező mérni az intézménybe érkezéskor. Amennyiben a testhőmérséklete meghaladja az országos Tisztifőorvos által meghatározott mértéket , azt a tanulót elkülönítjük az erre a célra kijelölt helyiségbe, és a szülőt/ törvényes képviselőt haladéktalanul értesítjük távközlési eszköz útján!
  6. Az intézményen belüli csoportosulások elkerülésének érdekében a reggeli érkezést követően az alsó tagozatos tanulók az aulában sorakoznak. A felső tagozatos tanulók a konyha felőli bejáraton keresztül a belső udvaron sorakoznak – rossz idő esetén azonban az ebédlő előtti aulában. Az intézménybe lépéskor a saját vagy intézmény által biztosított szájmaszk használata kötelező. Az intézmény varrott maszkot tud biztosítani, melyet naponta fertőtlenítő mosással mosnak ki a technikai alkalmazottak.
  7. A szájmaszk használata a tanítási órák alatt nem, azonban a közösségi zárt terekbe lépéskor (folyosó, mosdó stb.) kötelező.
  8. A tanórák közötti szünetekben az alsó tagozatosok a hátsó kijáraton keresztül közlekedve a sportpályán, a felső tagozatosok a belső udvaron tartózkodnak. Rossz idő esetén az osztályok az intézményen belül kijelölt helyen töltik a szünetet.
  9. Az intézmény minden nap 715-től ügyeletet biztosít.
  10. Tanulóink ebédeltetése az ebédlőben és a hatos tanteremben kifüggesztett, és osztályfőnökök által ismertetett időrendben és módon történik.
  11. Testnevelés órákat csak eső esetén tartjuk a tornacsarnokban, egyéb esetben az udvaron. Ehhez szükséges felszerelés: hosszú ujjú alsó-felső melegítő, póló, rövid nadrág, tornacipő.
  12. Váltócipő használata minden tanulónak kötelező.
  13. Az úszásoktatást a harmadik évfolyamon jelenleg elhalasztjuk!
  14. A délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat, szakköröket, énekkar próbáit átmenetileg felfüggesztjük!
  15. Az intézményi parkolót a járványügyi intézkedések érdekében csak az intézmény dolgozói használhatják.
  16. A szülői értekezleteket az arra kijelölt időben, az aktuális járványügyi szabályozásnak megfelelően tartjuk meg.
  17. A család vagy közeli családtag külföldi tartózkodása esetén kéthetes házi karantén kötelező, de a tanulási folyamatban és a számonkérésekben részt kell venni a diáknak. A szeptember 1-jét megelőző külföldi tartózkodásról minden szülőnek nyilatkoznia kell. A nyilatkozatot augusztus 31-én eljuttatjuk a szülőkhöz. A kitöltött és a szülő által aláírt nyilatkozatot szeptember 1-jén minden tanuló hozza magával! Amennyiben hiányzik a nyilatkozat, a gyermek nem léphet be az intézménybe!
  18. Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon marad, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
  19. Minden hiányzás esetén – beleértve a fertőzés gyanúját is – a szülő az e-Kértán vagy telefonon keresztül 0900 óráig köteles értesíteni az osztályfőnököt.
  20. Beteg tanuló esetén megtörténik az azonnali elkülönítés az arra kijelölt helyiségben, a szülő és a háziorvos értesítésével.
  21. Az intézmény területére
  • az ott foglalkoztatott személyen,
  • a gyermeken, illetve tanulón,
  • a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából,
  • az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen kívül más személy nem léphet be!!

 

Sárosd, 2020.09.22.

 

 

Letölthető PDF formátumban